Mijn favoriete nummers: Laden..

Nieuws

Lil' Kleine, Boef én Katy Perry met drie hits in Mega Top 50

Met 'Krantenwijk' en 'Swish Swish' zijn ze de hoogste binnenkomers.

#19: Lil’ Kleine & Boef - 'Krantenwijk'

De wekelijkse portie nederhop komt deze week op naam van Lil’ Kleine en Boef. De mannen zijn inmiddels al zó populair dat ze al lang geen krantenwijk meer nodig hebben om rond te komen, maar toch zingen ze er over. De twee rappers zijn oude bekenden in de Mega Top 50. Sterker nog: in de nieuwe lijst staan ze allebei nóg twee keer genoteerd. Lil’ Kleine staat ook nog twee plekken hoger op 17 met '4x Duurder' en een stukje lager op 26 met 'Alleen'. Boef komen we ook nog tegen op 7 met 'Come Again' en op 25 met 'Habiba'. Op 'Krantenwijk' slaan ze dus de handen ineen en klepperen meteen binnen op 19.
 
 

#35: Katy Perry & Nicki Minaj - 'Swish Swish'

Is dat uniek, een artiest die met drie singles tegelijk in de Mega Top 50 staat? Nee hoor, want Katy Perry presteert dat deze week ook! Op 22 staat ze met 'Chained To The Rhythm', op 28 met 'Bon Appétit' en op 35 komt ze al weer binnen met 'Swish Swish'. Op haar 23e hit wordt ze bijgestaan door Nicki Minaj, die daarmee haar vijftiende hit scoort. Nicki staat hiernaast ook nog op 12 genoteerd met 'Swalla'.
 
'Swish Swish' gebruikt een sample uit het nummer 'Star 69' van Fatboy Slim, dat in 2001 maar liefst tot de 85e plaats reikte; dat doet Katy dus stukken beter! 'Swish Swish' is mede geschreven door Duke Dumont, die als zanger ook al drie hits scoorde.
 
Reacties (2)
12 jun 2017 15:14 Mega Top 50
Thanks Frankly!
11 jun 2017 17:23 Frankly
The Chainsmokers & Coldplay- Something Just Like This stijgt terug naar de tweede plek in de Mega top 50 en staat nu alweer voor de 7e week op 2. evenveel als Underneath Your Clothes van Shakira (2002) . Slechts 1 nr 2 hit in de geschiedenis van de NPO hitlijst bleef voor 8 weken nr 2 nl I Would Stay van Krezip (2000)
Laat een reactie achter
 
 
 
 
 
 
Reageer via Facebook
Facebook reacties worden niet getoond, omdat er geen toestemming is voor social media cookies.