Mijn favoriete nummers: Laden..

Nieuws

The Common Linnets in 12 landen op nummer 1

The Common Linnets zijn niet alleen succesvol op het Eurovisie Songfestival, maar ook in internationale hitlijsten. Momenteel staat 'Calm After The Storm' in twaalf landen op nummer 1.

Tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival was zaterdagavond al te zien dat The Common Linnets grote indruk hebben gemaakt. Met hun liedje 'Calm After The Storm' eindigden Ilse DeLange en Waylon op een tweede plek achter de Oostenrijkse drag queen Conchita Wurst. Het is de beste Nederlandse prestatie op het Songfestival sinds Teach-In in 1975 won met 'Ding-A-Dong'.

12 landen op 1

Maar niet alleen op het Eurovisie Songfestival doen The Common Linnets het goed, want ook in internationale hitlijsten duikt 'Calm After The Storm' momenteel overal op. In maar liefst twaalf landen is het de meest gedownloade track in iTunes van de dag. Naast Nederland gaat het om België, Denemarken, Ierland, Luxemburg, Noorwegen, Zweden, Zwitserland, Esland, Letland, Litouwen en Slovenië.

Daarnaast staat 'Calm After The Storm' in Oostenrijk, Finland, Duitsland, Spanje en Polen op nummer 2 en in Hongarije nummer 3. In de Vodafone Big 40, de belangrijkste downloadlijst van Groot-Brittanië, kwamen The Common Linnets zondagavond binnen op nummer 4. In een paar dagen tijd is 'Calm After The Storm' alleen al in Groot-Brittannië duizenden keren gedownload. Overigens stond het liedje zelfs in Qatar even op nummer 30.

Europese tour

Het ziet er dan ook naar uit dat The Common Linnets met een Europese tour komen. Ilse DeLange zei vanmorgen bij Giel Beelen op 3FM: “Het overrompelt ons allemaal zo. We zouden op 21 juli alleen het Tuckerville concert doen, omdat dat een mooie afsluiting van het geheel zou zijn. Er zijn nu zoveel aanvragen uit heel Europa, die lijstjes liegen er niet om.” Waylon zei tegenover Sander de Heer op Radio 2 dit: "We hebben onze solocarrières die tijd vergen, maar als dit zó ontploft en het krijgt zo'n boost, zou het bijna stom zijn om het niet te proberen."

Lees ook: Ilse DeLange: “Fantastisch dat we tweede werden”
 

Lees ook: Oostenrijk wint Songfestival - The Common Linnets tweede


Reageer! Heb jij het album van The Common Linnets al geluisterd?

Reacties (2)
16 mei 2014 1:25 Harry Drent
Ik ben zelf drummer in een goede band. Ik vond het vanaf het begin een goede song en wist in aanvang al dat het een topper zou worden, vanwege de perfecte zuivere zangkunst van Ilse en Waylen, het strakke perfecte gitaarspel en bas en strak drumwerk van Bas. Prachtige geweldige regie. Dus mijn aanvang vermoeden dat het een topper zou worden is helemaal uitgekomen. Dus kennis van zaken.
15 mei 2014 20:35 John kreukniet
Ilse heeft een fantastische stem. Ook als mens spreekt zij mij heel erg aan. Ik geniet als ik haar zie optreden. Ik ben dan ook erg blij dat zij haar droom ziet uitkomen. Een country album en zoals het er nu uit ziet een internationale carriere. Van harte. Ik ben echt blij voor haar.
Laat een reactie achter
 
 
 
 
 
 
Reageer via Facebook
Facebook reacties worden niet getoond, omdat er geen toestemming is voor social media cookies.